Múka

Naše zákusky vyrábame z rôznych druhov múk.
Vo väčšine zákuskov používame klasickú pšeničnú múku. Pšenica, ako ju poznáme dnes bola vyšľachtená práve kvôli dobrým pekárenským vlastnostiam. Má peknú svetlú farbu, obsahuje lepok a preto je na dezerty ideálna. Kedysi sa koláče a zákusky z bielej múky vyrábali príležitostne alebo v nedeľu a bolo to niečo špeciálne. No dnes je konzumácia bielej múky príliž vysoká. Vďaka tomu je stále viac a viac rozšírená intolerancia na lepok, či ochorenie celiakia. Z tohoto dôvodu sa aj my snažíme vyrábať zákusky z BIO špaldovej múky, ktorá je tradičná odroda pšenice. Je bohatá na minerály, no je trochu tmavšia a má jemnú orieškovú chuť. Najlepšie je ju používať v celozrnnej forme, pretože vtedy obsahuje najviac zdraviu prospešných látok a je lahšie stráviteľná.
Pre alergikov na lepok, či ľudí vyhýbajúcich sa lepku vyrábame aj bezlepkové zákusky z BIO kukuričnej múky.
Bezlepkové zákusky sú rovnako chutné, ako tie klasické a sú pre telo ľahšie stráviteľné.