Každý vie, že najlepšíe čokoládové pralinky sú belgické pralinky.  Viete aj prečo? Pretože to bolo v práve v Belgicku, kde rodina van Houten začala vyrábať ľahodnú čokoládu. 
Coenraad Johannes van Houten bol chemik a jeden z prvých čokolatierov, ktorý prišiel na to, že pridaním alkalických solí sa čokoláda stáva ľahodnejšia, menej trpká a vláčnejšia. Jeho otec Casparus van Houten Sr. vynašiel stroj na výrobu kakaa, ktorý pod silným tlakom oddeľuje cenné kakaové maslo od kakaa. Práve vďaka nemu môžeme využívať tieto dva poklady oddelene. 

Patent na tento stroj vlastní jeden z najväčších producentov čokolády belgická firma Callebaut, od ktorej odoberáme čokoládu a kakao. Priamo vo výrobni sme sa boli pozrieť aj my a cítili sme sa ako v roprávke Charlie a továreň na čokoládu.